Koľko krát sa nám stalo, že vysmädnutí sme sa modlili, aby v najbližšom obchode mali barelové stojany, pre zahnatie smädu? Boli sme najvďačnejší a velebily sme obchod, kde sme sa napili a vôbec nám nevadilo ako dlho tam ten barel bol, kde bol pred tým skladovaný, alebo či barelový stojan má pravideľnú údržbu. Alebo Vás to napadlo?
Najčastejšie riziká barelových stojanov:
- Voda po dátume spotreby – aj voda sa môže „pokaziť“
- Nepravideľná sanita barelových stojanov – nebezpečie premnoženia baktérii
- Skladovanie barelov s vodou – do vody sa môžu za určitých podmienok dostávať toxické látky z plastu
- Nepríjemná trpká chuť – mnoho krát sa jedná o upravenú vodu zbavenej minerálov a bez lahodnej charakteristickej chuti vody na ktorú sme normálne zvyknutí
Ako teda riešiť kritické situácie?
- noste vodu v období zvýšenej potreby so sebou
- zájdite do najbližšieho obchodu, alebo reštaurácie a kúpte si najlepšie vodu v sklennej fľaši
- informujte sa v obchode o stojane, z ktorého by ste sa chceli napiť ? budete prekvapení z odpovedí ?