Koľko krát sa nám stalo, že vysmädnutí sme sa modlili, aby v najbližšom obchode mali barelové stojany, pre zahnatie smädu? Boli sme najvďačnejší a velebily sme obchod, kde sme sa napili a vôbec nám nevadilo ako dlho tam ten barel bol, kde bol pred tým skladovaný, alebo či barelový stojan má pravideľnú údržbu. Alebo Vás to napadlo?

Najčastejšie riziká barelových stojanov:

  • Voda po dátume spotreby – aj voda sa môže „pokaziť“
  • Nepravideľná sanita barelových stojanov – nebezpečie premnoženia baktérii
  • Skladovanie barelov s vodou – do vody sa môžu za určitých podmienok dostávať toxické látky z plastu
  • Nepríjemná trpká chuť – mnoho krát sa jedná o upravenú vodu zbavenej minerálov a bez lahodnej charakteristickej chuti vody na ktorú sme normálne zvyknutí

 

Ako teda riešiť kritické situácie?

  • noste vodu v období zvýšenej potreby so sebou
  • zájdite do najbližšieho obchodu, alebo reštaurácie a kúpte si najlepšie vodu v sklennej fľaši
  • informujte sa v obchode o stojane, z ktorého by ste sa chceli napiť ? budete prekvapení z odpovedí ?
Milan Holecka
osobný tréner, akreditovaný výživový poradca, masér a lifestyle consultant
Milan sa venuje profesionálnej činnosti v obore už viac ako 8 rokov a zameriava sa na komplexné riešenie potrieb človeka po fyzickej, psychickej a výživovej stránke.